20 stadiumet më të mëdha në botë


Ju mund të habiteni kur mësoni se stadiumi më i madh në botë është Stadiumi Rungrado i Koresë së Veriut, i njohur ndryshe si Stadiumi i Ditës së Majit.

Zyrtarët e Koresë së Veriut pretendojnë se stadiumi gjoja ka një kapacitet prej 150,000 njerëz, por në të vërtetë ai mund të mbajë deri në 114,000 tifozë. Edhe kështu, është akoma stadiumi më i madh në botë nga disa mijëra.

Ngjarja e parë e Stadiumit Dita e Majit ishte Festivali i 13-të Botëror i Rinisë dhe Studentëve. Ai gjithashtu priti Samitin Ndërkoresor 2018 Pyeongyang, përcjell lajmi.net.

Stadiume të tjera të dukshme përfshijnë Melbourne Cricket Ground në Australi, e ndjekur nga Camp Nou e Barcelonës.

FNB Stadiumi i Afrikës së Jugut, i cili organizoi disa ndeshje në Kupën e Botës 2010, përfshirë edhe atë finale, gjithashtu është në 10-she, pasuar nga Rose Bowl në Kaliforni dhe Wembley Stadium i Londrës.

Posti paraprak Posti tjetër

Recent Posts

Facebook