Corvette goes mid-engined and becomes a Lamborghini rival

Sportcarja simbolike e Chevrolet Corvette ka hyrë në gjeneratën e tetë dhe tani përmban paketimin e ndryshuar rrënjësisht

Që nga fundi i viteve 1950, Corvette ka qenë gjithmonë pararoja e teknologjisë amerikane të automobilave. Corvette e fundit, e përcaktuar me kodin model 'C8', është një largim i madh në dizajn, nga paraardhësit e tij.

Designers dhe inxhinierët shikuan drejt aviacionit, në vend të rivalëve të automobilave, për frymëzim. Chevrolet thotë se avionët luftarakë Lockheed Martin F-22 dhe F-35 shërbyen si një stimul si për pjesën e jashtme dhe të brendshme të Corvette-it të ri.

Përmasat e mrekullueshme të makinës janë të ndikuara nga konfigurimi i saj i ri, i cili është i ngjitur në mes, si supercarët e Lamborghini dhe McLaren.

By moving the Corvette’s engine from above the front axle, to behind the cabin, engineers have unlocked significant benefits in terms of weight distribution.

Inside the C8 Corvette, there is a digital instrumentation binnacle and 12-inch touchscreen infotainment display, angled toward the driver. The surface shapes, texture and general cabin ergonomics are all aviation-inspired.

The new Corvette’s radical appearance generates up to 180kg of downforce at speed and with adaptive suspension, it can read the road and lift the car by 40mm, at speed below 38kph, to avoid road debris and pothole strike damage.

Posti paraprak Posti tjetër

Recent Posts

Facebook