FIFA mund ta pezullojë Messin


Lionel Messi rrezikon të përballet me një pezullim disamujor nga FIFA, nëse largohet nga Barcelona pa e zgjidhur mosmarrëveshjen rreth kontratës me klubin katalonas, sipas një avokati sportiv.

Messi i ka dërguar klubit shkresë zyrtare për ta kërkuar largimin, edhe pse ka kontratë me Barçën deri në verën e vitit 2021.

Nick De Marco QC, i cili i ka pĂ«rfaqĂ«suar organet qeverisĂ«se tĂ« sportit, lojtarĂ«t, klubet dhe menaxherĂ«t qĂ« prej vitit 2002, thotĂ« se shtĂ«pisĂ« botĂ«rore tĂ« futbollit do t’i kĂ«rkohet sipas tĂ« gjitha gjasave qĂ« ta zgjidhĂ« çfarĂ«do mosmarrĂ«veshje nĂ« shkallen e parĂ«.

“NĂ«se kjo çështje pĂ«rfundon diku, do tĂ« jetĂ« nĂ« Departamentin e FIFA-s pĂ«r Zgjidhjen e MosmarrĂ«veshje, sepse rregullat e FIFA-s do tĂ« aplikoheshin nĂ« rastin e Messit, pĂ«r shkak se ai Ă«shtĂ« argjentinas. FIFA i ka rregullat dhe ligjet e veta”, tha De Marco.


“Prandaj, ka shumĂ« pak mundĂ«si qĂ« me kĂ«tĂ« çështje tĂ« merret ligji spanjoll, apo anglez apo zviceran. NĂ« kĂ«tĂ« rast aplikohen ligjet e FIFA-s”, shtoi ai.

“Rreziku me kĂ«tĂ« strategji Ă«shtĂ«, edhe pse FIFA normalisht e lejon largimin dhe regjistrimin e lojtarit, se klubi mund tĂ« ankohet mĂ« pas dhe nĂ«se e fiton rastin, atĂ«herĂ« jo vetĂ«m qĂ« lojtari do tĂ« detyrohet t’i paguajĂ« dĂ«met, por do tĂ« pezullohej pĂ«r disa muaj nĂ« bazĂ« tĂ« rregullave tĂ« FIFA-s”, shpjegoi ai.

Në marrëveshjen e Messit me Barçën, e cila mbaron më 2021, ekziston një klauzolë që ia mundëson atij largimin si lojtar i lirë çdo vit. Por për ta arritur këtë, argjentinasi duhet ta njoftojë klubin nga muaji maj deri në qershor, gjë që ai nuk e ka bërë.

Por këshilltarët ligjorë të 33-vjeçarit argumentojnë se afati kohor i klauzolës duhet të shtyhet në përputhje me shtyrjen e sezonit, i cili përfundoi pas finales në Ligën e Kampionëve mes Bayern Munich dhe PSG më 23 gusht.

Messi dĂ«shiron sfidĂ« tĂ« re, por e kupton se vetĂ«m shumĂ« pak klube do tĂ« jenĂ« nĂ« gjendje financiare ta afrojnĂ« atĂ«, prandaj edhe po e kĂ«rkon mundĂ«sinĂ« pĂ«r t’u larguar pa asnjĂ« qindarkĂ«, edhe pse e ka edhe njĂ« vit kontratĂ« me klubin.

Posti paraprak Posti tjetër

Recent Posts

Facebook